Calcium+Vitamine C

           

(Natur Produkt France, Franta). Comprimate efervescente N 12.

Compozitie Carbonat de calciu 500 mg, Acid ascorbic 180 mg.

Proprietati

Calciul este necesar pentru sesutul osos, coagularea sangelui, mentinerea activitatii cardiace, transmisiunea impulsului nervos. Vitamina C participa la procesele metabolice de oxido-reducere, regenerarea tesuturilor, coagulabilitatea sangelui, sinteza corticosteroizilor si colagenului, normalizeaza permeabilitatea capilarelor, creste rezistenta organismului la infectii.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul insuficientei calciului si vitaminei C, indeosebi in perioadele de crestere, sarcina si lactatie, munca fizica sau intelectuala grea, surmenaj, convalescenta dupa boli, perioada de iarna.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 1-2 comprimate dimineata sau la pranz dizolvate in apa. Copii 4-12 ani cate 1/2 comprimat pe zi. Pana la 3 ani nu se recomanda.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate. In caz de supradozare se recomanda lavajul gastric.

Efecte adverse

Dozele mari de acid ascorbic (peste 1 g/zi) conduc la formarea calculilor renali la persoanele predispuse (hiperoxalurie). In deficienta glucozo-6-fosfat dehidrogenazei dozele mari de acid ascorbic pot provoca hemoliza.

Interactiuni

Acidul ascorbic reduce efectul anticoagulantelor indirecte, absorbtia unor antidepresive si antipsihotice, creste absorbtia fierului.

Precautii

Nu se recomanda administrarea inainte de culcare. Abuzul poate provoca tulburari dispeptice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!