Calcium effervescent instant

           

(SEDICO, Egipt). Granule 3,9 g in plicuri N 10.

Compozitie Carbonat de claciu 500 mg, Acid ascorbic 180 mg, Vitamina D3 400 UI.

Proprietati

Calciul joaca un rol important in organism si este esential in transmisiunea influxului nervos, contractia musculara, functiile cardiace, coagularea sangelui, integritatea membranelor, formarea scheletului. Vitamina D3 favorizeaza absorbtia intestinala a calciului iar vitamina C mentine integritatea membranelor, protejeaza calciul de interactiunea cu acidul fitic, fosforic si tanic, il mentine in stare solubila.

Indicatii

Copiii, sarcina si lactatia pentru indestularea necesarului sporit in calciu, osteomalacia, rahitismul, osteoporoza postmenopauzala si senila. Carenta sau reducerea absorbtiei calciului in tratamentul indelungat cu corticosteroizi, gastrectomie si hipoparatiroidism. Osteodistrofia renala, insuficienta renala cronica. Tratamentul aduvant al starilor alergice.

Contraindicatii

Hipercalciemia, hipercalciuria, calculoza calcica renala.

Posologie

Adulti cate 1-2 plicuri pe zi. Copii cate 1/2 plic pe zi. Continutul plicului se dizolva in jumatate pahar de apa pentru a obtine o bautura efervescenta dupa gust si se bea imediat.

Efecte adverse

Rar pot avea loc tulburari gastrointestinale.

Interactiuni

Sarurile de calciu reduc absorbti tetraciclinei prin formare de complexe cu ea.

Precautii

Pacientii predispusi la calculi renali vor consuma lichide in cantitati mai mari.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!