Calciu sirop

           

(Polfa Rzeszow, Polonia). Sirop 150 ml in flacoane.

Compozitie Gluconolactobionat de calciu 29,4 g, Lactobionat de calciu 6,4 g, Corigente, Conservante, Vehicul ad 100 ml.

Proprietati

Preparatul reprezinta o sursa de calciu. Calciul participa la formarea tesutului osos, buna functionare a sistemului nervos si transmiterea influxului nervos, contractia musculara, procesele de coagulare a sangelui.

Indicatii

Insuficienta calciului in organism (perioadele de crestere, sarcina, lactatia), rahitismul, osteoporoza, fracturile osoase, intoxicatia cu saruri ale metalelor grele, intoxicatia acuta cu saruri de magneziu. Adjuvant in bolile inflamatorii, edeme, starile alergice.

Contraindicatii

Insuficienta renala acuta, hipercalciemia, hipercalciuria, insuficienta cardiaca acuta sau degenerarea miocardului. Tratamentul cu glicozide cardiace sau tetracicline.

Posologie

Adulti cate 1 lingura (15 ml) de 2-3 ori pe zi. Copii sub 6 ani cate 1 lingurita (5 ml) de 2-3 ori pe zi, 6-12 ani cate 2 lingurite de 2-3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Hipercalciemie.

Interactiuni

Reduce efectul beta-blocantelor, blocantelor canalelor de calciu, tetraciclinelor. Creste toxixitatea glicozizilor cardiaci. Eficacitatea sarurilor de calciu este sporita de vitamina D3.

Precautii

Starile de hipercalciemie si hipercalciurie.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!