Calciu forte

           

(Europharm Largo, Romania). Comprimate pentru supt N 30.

Compozitie Carbonat de calciu 200 mg, Acid ascorbic 60 mg, Fumarat de fier 4,5 mg.

Proprietati

Sarurile de calciu si fier in asociatie cu acidul ascorbic au absorbtie foarte buna. Combinatia acestor ingrediente suplineste carenta de calciu si fier din organism. Vitamina C are rolul de fixa cei 2 ioni in tesuturi. Asocierea ionului de fier cu cel de calciu le creste biodisponibilitatea si exclude posibilitatea acumularii unuia dintre ei, indeosebi a acumularii nocive de fier si a depunerilor de calciu.

Indicatii

Tulburari de asimilare ale calciului si fierului. Anemiile feriprive (microcitare) posthemoragice, nutritionale, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancer, hemoragii cronice (menstruale), profilaxia carentelor de calciu si fier in sarcina, la copii si adolescenti, anorexie, donatorii de sange.

Contraindicatii

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemia saturnina (prin intoxicatia cu plumb), anemia drepanocitara, intoleranta la fier, calculoza renala sau biliara, varsta sub 2 ani.

Posologie

Adulti cate 2-3 comprimate pe zi dupa mese, copii (peste 3-4 ani) cate 1 comprimat pe zi dupa masa.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu s-au inregistrat.

Interactiuni

Nu se recomanda administrarea simultana cu pansamentele gastrice pe baza de aluminiu sau magneziu (reduc absorbtia fierului). Preparatul scade eficacitatea tetraciclinelor prin complexarea lor cu calciu si fier.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!