Burete hemostatic cu Amben

           

Burete hemostatic cu Amben

(Biofarma, Ucraina). Burete hemostatic 1 g in flacoane pentru sange si substituenti.

Compozitie Plasma sanguina umana 10 ml, Amben 50 mg, Clorura de calciu 50 mg. Amestecul se liofilizeaza.

Proprietati

Buretele hemostatic activizeaza procesele coagularii sangelui in locul aplicarii, datorita fibrinei, trombinei, ionilor de calciu si ambenului. Acesta din urma inhiba activatorul plasminogenului si formarea plasminei.

Indicatii

Hemoragiile capilare locale si parenhimatoase, din oase, muschi si alte tesuturi localizate la suprafata corpului sau in cavitatile lui. Hemoragiile nazale, gingivlae si de alta localizatie la pacientii cu purpura trombocitopenica, leucemii, trombocitopatii hemoragice, sindromul Osler-Rendu, ciroza hepatica, nefrita cronica.

Contraindicatii

Nu sunt stabilite.

Posologie

Cate 1/ pana la 3-4 bureti si mai mult, dupa necesitate si suprafata sangeranda. Buretele se aplica dupa uscarea suparfetii sangerande, se apsa timp de 3-5 min. Pentru o tamponada mai indelungata buretele poate fi invelit in tifon. Tampoanele se inlatura peste 24 ore.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu s-au observat.

Interactiuni

Nu sunt specificate.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!