Budesonid

           

Budesonidum D07A C09

Specialitati: < color="#000000">Apulein.

Proprietati

Glucorticosteroid nehalogenat sintetic pentru uz topic. Are actiune antiinflamatoare, antialergica, antiexsudativa si antipruriginoasa egala cu a glucocorticosteroizilor halogenati. Unguentul are actiune mai indelungata si este preferabil in tratamentul afectiunilor cronice.

Indicatii

Bolile inflamatorii cutanat< color="#000000">e, dermatita atopica, neurodermitele, eritrodermiile, arsurile de gradul I, eritemul solar, pruritul anal si vulvar, lupusu< color="#000000">l eritematos, lichenul plan si verucos, muscaturile de insecte, psoriazisul, eczema.

Contraindicatii

Absolute - infectiile bacteriene, virale sau micotice cutane, tuberculoza pielii, sifilidele cutane, rosacea, dermatita periorala, hipersensibilitatea la preparat; relative - sarcina si lactatia.

Posologie

Preparatul se aplica in strat subtire 1-2 ori pe zi pe suprafata afectata.

Supradozare

Supradozajul acut este putin probabil. In tratamentul de durata pot aparea fenomene de hipercorticism.

Efecte adverse

Superinfectie, acnee, iritatie, prurit, foliculita, hipopigmentatie, hipertricoza, dermatita papuloasa pe fata, rare - atrofia pielii, hemoragii sub pansament, efecte sistemice.

Interactiuni

Nu s-au semnalat.

Precautii

A se evita contactul preparatului cu mucoasele, ochii. In fenomenele de iritatie a se sista tratamentul. La aparitia infectiilor a se administra preparate antibacteriene sau ant< color="#000000">imicotice.

Apulein< (Gedeon Richter, Ungaria). Solutie pentru uz extern 0,025 % (7,5 mg) 30 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!