Bronchicumtropfen

           

(Rhone-Poulen< color="#000000">c Rorer, Franta, SUA). Picaturi buvabile 30 ml in flacoane.

Compozitie Tinctura de cimbru (Thymus vulgaris, herba) 1:5-0,22 ml, Tinctura de sapunarita (Saponaria officinalis, radix) 1:5-0,19 ml, Tinctura din coaja de Quebracho (1:5)-0,14 ml, Mentol, sirop, etanol, apa ad 1 ml.

Proprietati

Fitopreparat combinat cu proprietati expectorante, mucolitice si bronholitice. Stimuleaza secretia glandelor bronsice ceea ce conduce la fluidificarea secretiei si facilitarea expectoratiei.

Indicatii

Tusea asociata cu bolile infectioase si inflamatorii ale cailor respiratorii superioare si inferioare cand secretul bronsic este vascos si greu de expectorat.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti si adolescenti cate 20-30 picaturi de 3-5 ori pe zi, copii de 6-14 ani cate 20 picaturi, copii mici cate maximum 15 picaturi cu zahar sau ceai fierbinte. A agita flaconul inainte de folosire.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In cazuri rare iritatia mucoasei gastrice.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Diabetul zaharat (preparatul contine zahar). Bronchicum elixir contine 1,5% alcool etilic. A se agita inainte de intrebuintare.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!