Bronchicum Elixir

           

Bronchicum Elixir

(Rhone-Poulenc Rorer, Franta, SUA).Elixir 130 ml in flacoane.

Compozitie Tinctura din coaja de Quebracho (1:5) 0,035 ml, Tinctura din radacina de Pimpinella peregrina (1:5) 0,01 ml, Tinctura din herba de Thymus vulgaris (1:5) 0,05 ml, Tinctura din radacina de Primula veris (1:5) 0,025 ml, Tinctura di herba de Grindelia (1:5) 0,05 ml, Vehicul ad 5 ml.

Proprietati

Herba de grindelie contine uleiuri volatile, rezine amorfe si saponine. Are proprietati expectorante si este recomandata in special persoanelor varstnice. Anasonul (Pimpinella) contine uleiuri volatile si saponine. Are efecte anticatarale. Ciubotica cucului (Primula veris) contine uleiuri eterice si saponine care stimuleaza secretia bronsica fluidificand mucusul ca bromhexina si acetilcisteina. Coaja de Quebracho contine alcaloizi monoterpenoid-indolici si triterpene care stimuleaza respiratia, au efect antispasmodic si antiinflamator. Herba de cimbru este bogata in uleiuri volatile cu efect antibacterian datorita timolului si flavonoide cu efect bronhospasmolitic. In ansamblu fitopreparatul are actiune expectoranta, antitusiva si bronholitica. Stimuleaza secretia glandelor bronsice ceea ce conduce la fluidificarea secretiei si facilitarea expectoratiei. Scade edemul mucoasei bronsice, usurand respiratia.

Indicatii

Tusea asociata cu bolile infectioase si inflamatorii ale cailor respiratorii superioare si inferioare.

Contraindicatii

Nu sunt cunoscute.

Posologie

Adulti cate 1 lingurita la fiecare 2-3 ore (pana la 6 ori pe zi), copii cate 1/2-1 lingurita de 2-3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In cazuri rare iritatia mucoasei gastrice.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Diabetul zaharat (preparatul contine zahar). Bronchicum elixir contine 1,5% alcool etilic. A se agita inainte de intrebuintare.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!