Bromocriptina

           

Bromocriptinum G02C B01, N04B C01

Specialitati: Bromergon, Bromocriptin Richter, Parlodel, Serocriptine, Serocryptin.

Proprietati

Derivat al alcaloizilor de ergot cu actiune dopaminomimetica. Stimuleaza receptorii dopaminergici postsinaptici. Inhiba secretia prolactinei in adenohipofiza, ceeace conduce la ameliorarea starii pacientelor cu tulburari ale ciclului menstrual si sterilitate provocate de hiperprolactinemie, previne sau intrerupe lactatia fiziologica. Scade secretia hormonului de crestere in acromegalie. Are efecte benefice in parkinsonism prin stimularea receptorilor dopaminergici din corpus striatum.

Indicatii

Prolactinomele, amenorea, galactorea, sterilitatea feminina si masculina, parkinsonismul (ca adjuvant la levodopa si combinatiile acesteia cu carbidopa sau benserazid), acromegalia, sindromul neuroleptic malign.

Contraindicatii

Hipertensiunea arteriala, insuficienta hepatica, tulburarile psihice, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In infertilitate si amenoree, initiala 1,24-2,5 mg o data pe zi, de intretinere 2,5 mg de 2-3 ori pe zi. In parkinsonism,initiala 1,25-2,5 mg/zi, de intretinere 2,5-100 mg7zi divizata in cateva prize. In acromegalie, initiala 1,25-2,5 mg/zi, de intretinere 10-30 (pana la 100) mg/zi incateva prize. In sindromul neuroleptic malign, initiala 5 mg/zi, de intretinere se mareste treptat pana la cea optima.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Confuzie, diskinezie, halucinatii, infarct miocardic, convulsii, ulcer gastric, hemoragii gastro-intestinale, hipotensiune arteriala, greata, varsaturi, constipatie sau diaree, anorexie, somnolenta, depresie psihica, congestie nazala.

Interactiuni

Contraceptivele orale, estrogenii, progestogenii pot cauza amenoree si/sau galactoree. Neurolepticele scad efectele bromocriptinei. Hipotensivele cresc riscul hipotensiunii severe.

Precautii

Conducerea vehiculelor si lucrul care solicita atentie (preparatul provoaca somnolenta).

Bromergon (Lek, Slovenia). Comprimate 2,5 mg si 10 mg N 30.

Bromocriptin Richter (Gedeon Richter, Ungaria). Comprimate 2,5 mg N 30.

Parlodel (Sandoz Pharma, Elvetia). Comprimate 2,5 mg N 30.

Serocriptine (Ares-Serono Group, Italia). Comprimate 10 mg si 25 mg N 30.

Serocyptin< (Industria Farmaceutica, Italia). Comprimate 2,5 mg N 30.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!