Blemaren

           

(Esparma pharmazeutische Fabrik, Germania). Granule 200 g in flacoane in complet cu lingurita dozatoare, hartie indicatoare si calendar.

Compozitie Acid citric 1197 mg, Citrat de sodiu 867 mg, Hidrocarbonat de potasiu 969 mg.

Proprietati

Modifica reactia urinei, ridicandu-i pH pana la 6,6-6,8, crescand solubilitatea uratilor. In tratamentul indelungat dizolva calculii renali care contin urati si previne formarea atora. Reduce excretia calciului, creste solubilitatea oxalatului de calciu, inhiba formarea cristalelor si a calculilor din oxalat de calciu.

Indicatii

Dizolvarea calculilor cu urati si oxalat de calciu, prevenirea formarii lor; dizolvarea calculilor urato-oxalici cu continut pana la 25% oxalati; alcalinizarea urinei in calculii cistinici si in acidoza canaliculara si litiaza cu fosfati; alcalinizarea urinei pacientilor tratati cu citostatice sau preparate care provoaca hiperuricemie; tratamentul simptomatic al porfiriei tardive a pielii (porphyria cutanea tarda).

Contraindicatii

Insuficienta renala acuta sau cronica, alcaloza metabolica, bolile infectioase cronice ale tractului urinar cu bacterii care degradeaza urea, dieta asalina stricta, hipertensiunea arteriala severa.

Posologie

Cate 1-2 lingurite dozatoare (3-6 g) de 3 ori pe zi. Doza se stabileste individual in functie de pH urinei. In scopul dizolvarii calculilor cu urati pH se aduce la 6,2-7,0; cu cistina 7,5-8,5; in tratamentul porfiriei 7,2-7,5, in tratamentul cu citostatice 7,0. Durata tratamentului constituie 1-6 luni.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

In dozele recomandate efecte adverse nu s-au semnalat.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Cresterea reactiei urinei peste pH 7,0 poate favoriza precipitarea fosfatilor pe calculii cu urati si stopa dizolvarea lor. In tratamentul bolnavilor cu hipertensiune arteriala, insuficienta cardiaca sau renala se va lua in calcul continutul a 375 mg potasiu si 225 mg sodiu in fiecare lingurita dozatoare de Blemaren. Se recomanda consumul redus de albumine si baze purinice si a unui volum suficient de lichide (minimum 1,5-2 litri/zi).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!