Bismofalk

           

(Dr. Falk Pharma, Germania). Comprimate N 50 si N 100.

Compozitie Subgalat de bismut 50 mg, Subnitrat de bismut 100mg.

Proprietati

Sarurile de bismut au actiune antibacteriana fata de Helicobacter pylori, suspectat a fi factorul etiologic principal al gastritei cronice si ulcerului peptic. Afara de asta, in mediul acid al stomacului subgalatul si subnitratul de bismut formeaza complexe cu glicoproteinele mucoasei lezate acoperind-o cu o pelicula protectiva (pansament gastric), stimulandu-i regenerarea si secretia de mucus.

Indicatii

Ulcerul gastric si duodenal, gastrita cronica in faza acutizarii, senzatia de tensiune in epigastru.

Contraindicatii

Insuficienta renala severa, sarcina, lactatia, varsta sub 14 ani, hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Cate 2 comprimate de 3 ori pe zi cu 1-2 ore inainte de mese timp de cel putin 4 saptamani, dar nu mai mult de 8 saptamani. Urmatoarea cura de tratament este posibila dupa o intrerupere de 8 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Preparatul coloreaza scaunul in negru prin formare de sulfid de bismut. In tratamentul de durata si in doze excesive poate evolua encefalopatie prin acumulare de bismut in sistemul nervos central.

Interactiuni

Preparatul reduce absorbtia tetraciclinei. Antiacidele reduc eficacitatea sarurilor de bismut.

Precautii

Pe toata perioada tratamentului a se abtine de la utilizarea antiacidelor si laptelui. Daca aceste remedii sunt necesare, atunci se vor ingera cu 30 min inainte sau dupa Bismofalk.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!