Biosporin

           

(Dneprofarm, Ucraina). Masa poroasa liofilizata 1 doza in fiole N 10.

Compozitie Masa bacteriana constituita din 1-10´ 109 bacterii, inclusiv Bacillus subtilis 3 (1-8< face="Symbol">´ 109) si Bacillus licheniformis (0,1-2< face="Symbol">´ 109) vii liofilizati si mediu de zaharoza-gelatina.

Proprietati

Bacteriile care constituie partea activa a biosporinului manifesta antagonism fata de microorganismele patogene sau conventional patogene fara a influenta microflora intestinala normala. Ele sintetizeaza si o serie de enzime care participa la digestia hranei. Preparatul este netoxic.

Indicatii

Infectiile intestinale cu Salmonella, Shigella, E. coli, Proteus spp., Staphylococcus, Candida, inclusiv tulpinile antibioticorezistente) acute, usoare si moderate, sau cele severe daca antibioterapia este contraindicata. Purtarea de agenti patogeni, disfunctiile intestinale, restabilirea microflorei intestinale, disbacteriozele provocate de antibioterapie sau alte cauze.

Contraindicatii

Nu sunt.

Posologie

Continutul fiolei se dilueaza intr-un pahar de apa fiarta si racorita si se bea. In dizenterie, salmoneloze, toxiinfectiile alimentare si alte infectii intestinale acute cate o doza de 2 ori pe zi timp de 3-7 zile. In convalescenta dupa bolile intestinale acute cate o doza de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani. In disbacterioze de diversa etiologie cate 2 doze de 2 ori pe zi timp de 10-14 zile.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Nu sunt.

Interactiuni

Nu sunt specificate. Antibioticele reduc eficacitatea preparatului.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!