Biswanger, maladia

           

Maladia Binswanger afecteaza in principal persoanele in varsta suferinde de hipertensiune arteriala si care prezinta multipli factori de risc vasculari. In esenta reprezinta o dementa subcorticala multiinfarct in care sufera in cea mai mare parte substanta alba datorita microangiopatiei cerebrale. In afara de hipertensiunea arteriala, alte maladii deasemenea pot duce la dezvoltarea maladiei Binswanger printre care se numara angiopatia amiloida sau CADASIL.

Manifestarile clinice ale maladiei Binswanger includ sindroame lacunare, sindroame motorii pseudobulbare si extrapiramidale, apatia, lipsa intereselor, si deficite cognitive care progreseaza in trepte, cu perioade stabile intre pusee.

Marcherii radiologici si morfopatologici ai maladiei Binswanger includ ictusurile lacunare multiple in ganglionii bazali, talamus, punte si substanta alba la fel ca si atrofia cerebrala.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!