Bifonazol

           

Bifonazolum D01A C10

Specialitati: Mycospor.

Proprietati

Antifungic cu spectru larg, derivat de imidazol. Activ fata de dermatofiti, levuri, inclusiv Candida, mucegaiuri si alte specii de fungi (Malassezia furfur), Corynebacterium minutissium si Pityrosporum orbiculare. Inhiba sinteza ergosterinei, necesare pentru buna functionare a membranei fungice, ii modifica structura si proprietatile, conduce la pieirea celulei fungice. In unele preparate se combina cu carbamida (urea) care manifesta efect keratolitic, provoaca onicholiza, indepartarea fara dureri a unghiei, deschiderea si curatirea focarelor micozei.

Indicatii

Candidozele superficiale, pityriasis versicolor, erithrasma, onichomicozele.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la bifonazol.

Posologie

Crema se aplica in strat subtire pe suprafetele afecatate ale pielii si se frictioneaza. Doza pentru o suprafata egala cu a unei palme este de 5 mm crema sau 3 picaturi solutie o data pe zi (seara) timp de 2-4 saptamani. In onichomicoza unghia se acopere cu un strat de crema din setul pentru unghii, se acopere cu emplastru si se bandajeaza pentru 24 ore. Dupa indepartarea emplastrului unghia se tine in apa calda pentru 1 min si stratul ramolit al unghiei infectate se indeparteaza cu pilita. Unghua se usuca si pe ea se aplica dinnou crema si se acopere cu emplastru. Durata tratamentului pana la indepartarea completa a unghiei este de 7-14 zile. Dupa indepartarea unghiei tratamentul se prelungeste 4 saptamani. Este posibila o inca o cura.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate si in tratamentul topic sunt improbabile.

Efecte adverse

Iritatia pielii in locul aplicarii, usturime si intepaturi. In tratamentul onichomicozelor sunt posibile reactii cutanate periungveale: iritatie, maceratie, descuamare, dermatita de contact. Reactii alergice la pacientii predispusi.

Interactiuni

Nu sunt descrise, insa putin probabile.

Precautii

Copiii sub 1 an (numai cu control medical).

Mycospor (Bayer, Germania). Crema 1 % 15 g in tuburi. Solutie pentru uz extern 1%-15 ml in flacoane.

Mycospor (Bayer, Germania). Crema in set pentru unghii 10 g. Compozitie: Bifonazol 10 mg, Carbamida 400 mg, Excipient ad 1g.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!