Bifidumbacterin uscat

           

Bifidumbacterin uscat

(Partner, Federatia Rusa). Pulbere in plicuri a cate 5 doze.

Proprietati

Bifidumbacteriile sintetizeaza si elimina acizi organici care acidifica mediul si impiedica multiplicarea microorganismelor patogene in intestin, indeosebi la copiii de varsta frageda. Participa la digerarea enzimatica a proteinelor, glucidelor si lipidelor. Stimuleaza peristaltismul intestinal. Sintetizeaza vitamine din grupul B, vitamina K, acid folic si nicotinic, faciliteaza asimilarea vitaminei D, sarurilor de calciu si fier, joaca un rol important in profilaxia anemiei, rahitismului si alergiei. Elimina substante biologic active care amelioreaza lucrul tractului gastro-intestinal, ficatului, sistemului cardio-vascular, metabolismul, hematopoieza.

Indicatii

Profilaxia si tratamentul disbacteriozelor.

Contraindicatii

Nu are.

Posologie

Poate fi administrat extern, peroral, intravaginal, rectal. Continutul flaconului se diluiaza in apa fiarta si racorita pana la temperatura camerei in raportul de 1 doza la 5 ml. Numarul necesar de doze se administreaza cu 20-30 min inainte de mese. Sugarilor preparatul se administreaza inainte de alaptare. In patologiile intestinale ale nou-nascutilor din grupul de risc cate 1-2 doze de 3 ori pe zi, copiilor sub 6 luni cate 3 doze de 3 ori pe zi, peste 6 luni cate 5 doze de 2 ori pe zi timp de 2-4 saptamani si pana la 3 luni. Copiilor cu septicemie, pneumonie, patologii supurative cate 2-3 doze de 3 ori pe zi ca adjuvant. In enterocolita ulcero-necrotica pana la 10 doze/zi. In patologiile intestinale acute si cronice ale adultilor cate 5 doze de 3-4 ori pe zi timp de pana la 3 luni. In scop profilactic pana la 5 doze de 1-2 ori pe zi timp de 1-2 saptamani. In bolile inflamatorii ale organelor genitale feminine si pregatirea gravidelor din grupul de risc pentru nastere cate 5-10 doze o data pe zi timp de 5-8 zile pana la disparitia semnelor clinice ale inflamatiei. La necesitate cura de tratament poate fi repetata.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu se cunosc.

Efecte adverse

Nu provoaca.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!