Benzil benzoic

           

Benzil benzoic

Benzylii benzoas P03A X01

Specialitati: Benzilbenzoat unguent 20%, Emulsie de benzilbenzoat.

Prezentare Emulsie, unguent 20% 30 g.

Proprietati

Remediu antiparazitar pentru uz extern. Activ fata de Sarcoptes scabiei, paduchi (Pediculus capitis si Pthyrus pubis) si capuse. Acarienii pier in decurs de cca 30 min, paduchii in 2-5 ore.

Indicatii

Scabia. Pediculoza capului si ftiroza. Capusele.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat. Sarcina si lactatia.

Posologie

Emulsia: se prepara suspensie proaspata pentru adulti din 2 g sapun de rufe dizolvat in 78 ml apa la care se adauga 20 ml emulsie de benzilbenzoat si se agita energic. Cu un tampon de vata sau tifon se aplica pe piele (cu exceptia capului si gatului). Peste 10 min procedura se repeta. Pentru copii se iau respectiv 2 g sapun, 88 ml apa si 10 ml emulsie de benzilbenzoat. Unguentul: in pediculoza capului sau ftiroza pubisului se aplica pe pielea regiunii respective prin frictiune (in ftiroza se aplica si pe suprafetele adiacente - abdomen, pliurile inghinale, suprafata interna a coapselor) in zilele 1, 3 si 5 o data pe zi (seara). In ziua a 8-a pielea se spala cu sapun, iar parul se clateste cu solutie 3% de acid acetic. La necesitate tratamentul se repeta. In tratamentul scabiei unguentul se aplica seara pe toata suprafata corpului, exceptand fata si scalpul. Mainile nu se spala. A 4-a zi unguentul se aplica inca o data, pacientul imbraca lenjerie si haine dezinfectate. A 5-a zi pacientul isi face baie, isi schimba lenjeria de corp si de pat. Pentru o aplicatie se foloseste 30-40 g unguent, pentru o cura 60-80 g.

Indicatii speciale: Dupa aplicarea emulsiei bolnavul isi schimba albiturile si lenjeria. Nu se spala nici pe maini 3 zile dupa care isi face baie.

Efecte adverse

Iritatie temporara si de scurta durata a pielii. Rectii alergice.

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

A se pazi ochii si mucoasele de preparat. Dezinsectia lenjeriei de corp si de pat, precum si a imbracamintei este obligatorie.

Benzilbenzoat unguent 20% (Uzina farmaceutica din Tallinn, Estonia). Unguent 20%-30 g in tuburi.

Emulsie de benzilbenzoat (Uzina chimico-farmaceutica din Lugansc, Ucraina). Emulsie 20 % 50 g in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!