Benzidamina

           

Benzydaminum A01A D02, G02C C03, M01A X07, M02AAA05

Specialitati: Tantum gel, Tantum rosa, Tantum verde.

Proprietati

Antiinflamator nesteroidian. Inhiba ciclooxigenaza si, implicit, sinteza prostaglandinelor.

Indicatii

In administrarea orala - sindromul algic de intensitate slaba si moderata. In administrarea externa: insuficienta venoasa a membrelor inferioare cu fenomene de flebostaza, flebita si tromboflebita a venelor superficiale (adjuvant), starea dupa sclerozarea venelor si flebectomie, sindroamele postflebitice, afectiunile circulatiei venoase a membrelor inferioare in timpul sarcinii. In administrarea topica: bolile inflamatorii ale cavitatii bucale si faringelui, tratamentul postoperator in tonsilectomie si posttraumatic in fracturile mandibulare, inflamatia calculoasa a glandelor salivare, bolile inflamatorii vaginale.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la benzidamina.

Posologie

Intern cate 50 mg de 4 ori pe zi. Extern si topic doza si frecventa se stabilesc individual.

Supradozare

Cazuri de supradioaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Somnolenta, reactii alergice. In aplicatiile topice usturime, amortirea tesuturilor tratate, sunt posibile si efecte sistemice legate de absorbtia preparatului.

Interactiuni

Nu sunt descrise.

Precautii

Sarcina si lactatia.

Tantum gel< (Angelini Francesco, Italia). Gel 50 mg/g 50 g in tuburi.

Tantum rosa (Angelini Francesco, Italia). Solutie pentru irigatii vaginale 1mg/ml 140ml in irigatoare de o singura folosinta N 5. Pulbere pentru pregatirea solutiei pentru irigatii vaginale 500 mg in plicuri a 9,4 g N 10.

Tantum verde (Angelini Francesco, Italia). Solutie pentru gargarisme1,5 mg/ml 120 ml in flacoane. Aerosol 1,5 mg/ml 30 ml in flacoane in complet cu dozator (255 mcg/doza-176 doze).

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!