Benzbromaron

           

Benzbromaronum M04A B03

Specialitati: Desuric.

Proprietati

Inhiba reabsorbtia renala a acidului uric marindu-i excretia. Reduce intr-o oarecare masura sinteza purinelor.

Indicatii

Guta, hiperuricemia latenta primara si secundara (daca functia renala este pastrata).

Contraindicatii

Calculoza renala, urolitiaza, hiperuraturia peste 700 mg/24 ore, insuficienta renala severa, (filtratia glomerulara sub 20 ml/min), sarcina, lactatia, varsta copilareasca (cu exceptia cazurilor hiperuricemiei in tratamentul hemoblastozelor).

Posologie

Adulti, initiala 50 mg/zi si, daca nu descreste nivelul uricemiei, se trece la 100 mg/zi, la necesitate 200 mg/zi, indeosebi in guta cu depuneri tisulare si in insuficienta renala moderata. Prima doza poate declansa acces acut de guta sau artralgie care pot fi prevenite cu AINS (cu exceptia acidului acetilsalicilic).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Reactii alergice cutanate, diaree.

Interactiuni

Creste efectul anticoagulantelor. Acidul acetilsalicilic reduce efectul benzbromaronului.

Precautii

In cazul diareei se intrerupe tratamentul pana la normalizarea scaunului si apoi se prelungeste in doze mai mici. Se recomanda monitorizarea uricemiei. In scopul profilaxiei formarii calculilor renali pacientii vor folosi mult lichid (cel putin 2 l/zi). Se va mentine pH urinei la 6,4-6,8. Se recomanda ingerarea cat mai redusa a alimentelor bogate in purine si a alcoolului.

Desuric (Sanofi-Winthrop, Franta). Comprimate 100 mg.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!