Belosalic

           

(Belupo, Slovenia). Unguent in tuburi a 20 g.

Compozitie Betametason dipropionat 0,5 mg, Acid salicilic 30 mg, Excipient ad 1 g.

Proprietati

Betametasonul confera preparatului efect antiinflamator, antipruriginos, antiedematos si antialergic puternic iar acidul salicilic - keratolitic si antiseptic. Preparatul retine eliminarea citokinelor din limfocite si macrofage, mediatorilor inflamatiei din eozinofile, inhiba metabolismul acidului arahidonic, stimuleaza sinteza lipocortinelor cu efect antiedematos.

Indicatii

Dermatozele subacute si cronice cu hiperkeratoza (keratosis palmaris et plantaris), inclusiv pe scalp: psoriazisul vulgar, eczemele acute si cronice, neurodermita, lichen ruber planus, lichen ruber verrucosus, dishidroza, dermatita eczematoasa seboreica si numulara, ichtioza, seborea scalpului, pustuloza palmara si plantara.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, tuberculoza cutanata, varicela, vacinarile.

Posologie

Se aplica local in strat subtire de 2 ori pe zi cu usoara frictiune. La aparitia primelor semne de iritatie sau sensibilizare, tratamentul se suspenda.

Efecte adverse

Prurit, eruptii acneiforme, iritatie, hipertrichoza, usturime, hipopigmentatie, foliculita. In utilizarea bandajelor ocluzive este posibila macerarea pielii, infectii secundare, atrofia pielii, striuri, sudamina.

Interactiuni

Nu sunt stabilite.

Precautii

A pazi ochii si mucoasele de contactul cu belosalic.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!