Baneocin

           

(Biochemie, Austria). Unguent 20 g in tuburi.

Compozitie Bacitracina 250 U, Neomicina 5000 U, Excipiens ad 1 g .

Proprietati

Combinatie de antibiotice bactericide care isi potenteaza reciproc actiunea antibacteriana.

Indicatii

Infectiile bacteriene. In dermatologie - impetigoul contagios, furunculele, carbunculele (dupa tratamentul chirurgical), foliculita scalpului, foliculita profunda, hidroadenita purulenta, abcesele (dupa incizie), ulcerele, eczema, infectiile secundare postoperatorii, combustiile. In obstetrica-ginecologie - perioada postoperatorie dupa ruptura perineului, profilaxia sau tratamentul mastitelor (dupa drenare). In ORL - infectiile secundare in rinita acuta sau cronica, otita externa, perioada postoperatorie dupa interventiile in sinusite, mastoidite.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la bacitracina sau neomicina sau alte aminoglicozide, perforatia timpanului (in ORL), suprafetele lezate prea extinse (preparatul se absoarbe in doze toxice), insuficienta cardiaca sau renala severa (riscul ototoxicitatii).

Posologie

Se aplica topic pe suprafetele lezate de 2-3 ori pe zi timp de 7 zile. In curele suplimentare dozele se reduc la jumatate.

Supradozare

Blocada neuromusculara, in special la bolnavii de miastenie. Tratament cu preparate de calciu si neostigmina.

Efecte adverse

Iritatie si eritem sau prurit in cazuri rare. In curele de durata sensibilizarea pielii, eczema de contact, suprainfectii. Absorbtia baneocinei poate conduce la afectiuni cohleare si vestibulare, nefrotoxicitate si blocada neuro-musculara.

Interactiuni

Diureticele de ansa (furosemidul, acidul etacrinic) cresc riscul oto- si nefrotoxicitatii. Cefalosporinele si alte aminoglicozide cresc nefrotoxicitatea. Baneocina potenteaza efectul anestezicelor generale si miorelaxantelor.

Precautii

Sarcina si lactatia. Insuficienta renala sau hepatica. Bolnavii de miastenie.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!