Bamipina

           

Bamipinum R06A X01

Specialitati: Soventol.

Proprietati

Preparat antihistaminic pentru uz extern. Poate fi utilizat in tratamentul afectiunilor alergice cutanate asociate cu prurit, urticarie, muscaturilor de insecte, degeraturilor, arsurilor termice sau actinice. Actiunea incepe peste 5-20 min dupa aplicatie si continua 2-8 ore.

Indicatii

Pruritul de diversa geneza, urticaria, febra de fan si alte rectii alergice cutanate; intepaturile de insecte, arsurile solare, degeraturile, combustiile termice usoare.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, glaucomul cu unghi inchis cu complicatii, hipertrofia de prostata cu retentie urinara.

Posologie

Se aplica pe suprafata lezata a pielii in strat subtire si, daca starea pacientului permite, se frictioneaza. La necesitate gelul poate fi aplicat peste 30 min.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu sunt cunoscute.

Efecte adverse

Foarte rar produce senzatie de usoara usturime, in special daca este aplicat pe mucoase. Poate inrautati eczema alergica acuta. In aplicarea pe suprafete mari sau in cantitati excesive pot aparea efecte sistemice: neliniste sau inhibitie, astenie, confuzie, midriaza. La aparitia acestor simptome tratamentul trebuie suspendat.

Interactiuni

In tratamentul topic nu sunt cunoscute.

Precautii

Sarcina, in special in trimestru III, lactatia (se utilizeaza numai in cazuri exceptionale). In eczema alergica acuta poate agrava starea.

Soventol< (Knoll, Germania). Gel 20 mg/1 g-20 g in tuburi.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!