Bactisubtil

           

(Marion Merrell, Franta). Capsule 35 mg N 20.

Compozitie Spori de Bactilus streps IP-5832 (centrifugatus et dessicatus) 35 mg (109 spori), substante auxiliare (carbonat de calciu, argila alba, gelatina, oxid de titan).

Proprietati

Sporii de Bactilus sunt acidorezistenti. In intestin sporii se transforma in forma vegetativa. Aceste bacterii (absente in flora intestinala normala, insa apropiuate de Bacilus cereus si Bacilus subtilis) elimina enzime, care scindeaza glucidele, lipidele si proteinele. In intestin se formeaza un mediu acid care stopeaza procesele de putrefactie. Sinteza vitaminelor grupului B este stimulata, deasemenea si absorbtia vitaminelor E si K) Stimuleaza procesele reparative din intestin, reduce flatulenta, normalizeaza microflora intestinala, manifesta efect bactericid fata de Proteus spp., Escherichia coli, stafilococii patogeni. Are actiune imunomodulatoare, stimuleaza imunitatea celulara, manifesta efecte antioxidante.

Indicatii

Diarea acuta si cronica de diversa geneza, indeosebi a copiilor (la schimbarea regimului alimentar, afectiunile digestive, inclusiv de ordin alergic), disbacterioza intestinala (in special in tratamentul cu antibiotice cu spectru larg), enteritele, enterocolitele, profilaxia si tratamentul disfunctiilor intestinale provocate de de chimio- sau radioterapie, diarea infectioasa (adjuvant). Dispepsiile copiilor, enzimopatiile, gastrita atrofica, dischinezia biliara, starile imunodeficitare, alergia.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea cunoscuta la medicament.

Posologie

In bolile acute cate 1 capsula de 3-6 ori pe zi cu o ora inainte de mese, in cazurile severe pana la 10 capsule pe zi. In bolile cronice cate 1 capsula de 2-3 ori pe zi. Sugarilor si copiilor pana la 3 ani, precum si persoanelor care nu pot inghiti capsule, acestea se deschid si continutul lor se amesteca cu lapte, suc sau apa.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu se cunosc.

Efecte adverse

In dozele recomandate efecte adverse nu s-au inregistrat.

Interactiuni

Bactisubtilul este rezistent la actiunea antibioticelor sau sulfamidelor si poate fi utilizant concomitent cu ele.

Precautii

Nu se recomanda ingerarea Bactisubtilului cu bauturi fierbinti sau alcoolice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!