Ascofen

           

(Farmaco, Moldova). Comprimate N 6.

Compozitie: Acid acetilsalicilic 200 mg, Fenacetina 200 mg, Cofeina 40 mg.

Proprietati

Combinatie de preparate cu efect analgezic si antipiretic aditiv care ii permite reducerea dozelor fiecarei substante in aparte.

Indicatii

Cefaleea, neuralgiile, bolile provocate de raceala.

Contraindicatii

Ulcerul gastric si duodenal, insuficienta renala, hipersensibilitatea la preparat

Posologie

Cate un comprimat de 2-3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Sunt posibile greata, varsaturi, dureri epigastrice, acufene, ameteli, cefalee. In cazurile grave gandire incoerenta, somnolenta, colaps, tremor, dispnee, deshidratare, hipertermie, coma, urina alcalina, acidoza metabolica, alcaloza respiratorie (gazoasa), tulburari ale metabolismului glucidic. Tratament: In functie de echilibrul acido-bazic si electrolitic perfuzii cu hidrocarbonat de sodiu, citrat de sodiu sau lactat de sodiu.

Efecte adverse

Reactii alergice.

Interactiuni

Acidul acetilsalicilic creste efectul anticoagulantelor indirecte (riscul hemoragiilor), actiunea specifica si efectele adverse ale antiinflamatoarelor nesteroidiene, antidiabeticelor orale, scade efectul diureticelor, antigutoaselor uricozurice si antihipertensivelor.

Precautii

Bolnavii cu astm bronsic si alte boli alergice. In trimestrul III al sarcinii acidul acetilsalicilic poate fi cauza supramaturarii ei si slabirii travaliului, predispozitiei mamei si copilului la hemoragii.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!