Apilac

           

(Uzina Farmaceutica din Tallinn, Estonia). Comprimate 10 mg N 25.

Compozitie: Laptisor de matca liofilizat 10 mg. Unguent 30 mg/1 g in tuburi a 50 g. Laptisor de matca natural 3,0 g (sau liofilizat 1,0 g) la 100 g baza de unguent.

Proprietati

Laptisorul de matca reprezinta un amestec de substante biologic active naturale continute in laptisorul de matca, excretat de glandele alotrofe ale albinelor lucratoare. Contine proteine, aminoacizi, glucide, lipide, acizi grasi, vitamine, hormoni, substante minerale, biopterina, neopterina, ceara, apa. Are actiune biostimulatoare, tonizanta, trofica si antispastica.

Indicatii

Hipotrofia si anorexia sugarilor si copiilor mici, tulburarile dispeptice de diversa etiologie, hipogalactia si hemoragiile postnatale, hipotensiunea, perioada climacterica, perioada de convalescenta.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, boala Addison.

Posologie

Cate 1 comprimat de 3 ori pe zi sublingual timp de 10-15 zile. Comprimatul se tine sub limba pana la resorbtia lui totala. Unguentul se aplica topic pe portiunea lezata a pielii cate 2-10 g de 1-2 ori pe zi timp de 1-8 saptamani.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost descrise.

Efecte adverse

Tulburari ale somnului (se reduc dozele sau se sisteaza tratamentul).

Interactiuni

Nu se cunosc.

Precautii

Probleme nu se prevad.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!