Antinevralgic P

           

(Sicomed, Romania). Comprimate N 20.

Compozitie: Acid acetilsalicilic 250 mg, Paracetamol 150 mg, Cofeina 20 mg.

Proprietati

Componentele preparatului isi potenteaza reciproc efectele analgezic, antipiretic si antiinflamator ceeace permite micsorarea dozelor fiecarei substante in aparte.

Indicatii

Cefalea, nevralgiile, mialgiile, febra, gripa, durerile postoperatorii.

Contraindicatii

Alergia sau intoleranta la salicilati si antiinflamatoarele nesteroidiene, alergia specifica la paracetamol, ulcerul gastro-duodenal evolutiv, bolile hemoragice si riscul de hemoragii.

Posologie

Cate 1 comprimat de 3-4 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Epigastralgii, greata, voma, reactii alergice, eruptii cutanate, bronhospasm, rar reactii anafilactoide cu asfixie sau colaps, tulburari de ritm si hipertensiune arteriala.

Interactiuni

Se administreaza cu prudenta sau se evita, dupa caz, asocierea cu anticoagulante indirecte (risc de hemoragii), glucocrticoizi (risc de ulcer si hemoragii), sulfamide antidiabetice (riscul hipoglicemiei), probenecid si sulfinpirazona (risc de hiperuricemie), spironolactona (efect diuretic scazut). Creste toxicitatea metotrexatului.

Precautii

Boala ulceroasa neevolutiva, astmul bronsic, insuficienta renala (in tratamentul de durata), sarcina.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!