Andrews liver salt

           

(Smithkline Beecham Consumer Healthcare, Marea Britanie). Pulbere 100 g in borcanase si 113 g in borcane metalice.

Compozitie: Sulfat de magneziu dihidratat 17,4%, Hidrocarbonat de sodiu 22,6%, Acid citric 19,5%, Zahar 40,5%.

Proprietati

Andrews Liver Salt se utilizeaza in Marea Britanie peste 100 ani. Are doua efecte principale, antiacid si laxativ. Efectul antiacid se datoreste bicarbonatului de sodiu si acidului citric. Acidul citric are un pH mai mare decat acidul clorhidric si scade aciditatea, iar bicarbonatul de sodiu neutralizeaza acidul clorhidric. Actiunea laxativa este exercitata de sulfatul de magneziu, care reduce absorbtia intestinala a apei, stimuleaza secretia colecistokininei care favorizeaza acumularea intraluminala a apei, fluidifica continutul intestinal si, in mod reflex, stimuleaza motilitatea intestinului.

Indicatii

Tulburarile gastrice, indigestia, hipocolesecretia.

Contraindicatii

Varsta sub 3 ani.

Posologie

Ca antiacid, adulti 1 lingura de pulbere la un pahar de apa fiarta, copii sub 12 ani jumatate din doza unui adult. Ca laxativ, adulti 2 linguri la un pahar de apa fiarta inainte de dejun sau seara inainte de culcare; copii - jumatate din doza unui adult.

Efecte adverse

Hipermagneziemie (in dozele excesive), iritatie gastro-intestinala si diaree apoasa.

Interactiuni

Poate reduce absorbtia altor medicamente administrate concomitent prin cresterea motilitatii intestinale, reducerea absorbtiei sau prin formarea de complecsi cu magneziul.

Precautii

Tratamentul de durata poate conduce la iritatia intestinala, iar la pacientii cu insuficienta renala la hipermagneziemie.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!