Andrews answer

           

(Smithkline Beechem Consumer Healthcare, Marea Britanie). Pulbere efervescenta 8 g in plicuri N 6.

Compozitie: Paracetamol 1000 mg, Cofeina 60 mg, Hidrocarbonat de sodiu 1408 mg, Excipient ad 8 g.

Proprietati

Preparat combinat cu proprietati analgezice si antiacide utilizat in greselile dietetice si supradozarea alcoolului. Combate cefalea, descreste aciditatea sucului gastric si activitatea pepsinei, grabeste evacuarea continutului stomacului. Efectul antiacid este prompt, insa de scurta durata si poate fi urmat de o hipersecretie secundara.

Indicatii

Cefalea si fenomenele dispeptice asociate cu supraalimentatia si abuzul de alcool; senzatia de discomfort in epigastru provocata de greselile dietetice.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 18 ani, alcaloza metabolica de orice geneza, diabetul zaharat.

Posologie

Adulti cate 8 g (1 plic) pana la 4 ori pe zi. Continutul plicului se dizolva intr-un pahar de apa si se bea dupa asezarea spumei.

Supradozare

Anorexie, greturi, varsaturi, palpitatii, tulburari ale somnului. Tratament simptomatic.

Efecte adverse

Reactii alergice (eruptii cutanate, urticarie, edem angioneurotic). In tratamentul de durata sunt posibile fenomene hepatotoxice provocate de paracetamol. Rar trobocitopenie si anemie hemolitica.

Interactiuni

Barbituricele, antidepresivele triciclice si alcoolul cresc durata efectelor paracetamolului. Antiepilepticele reduc efectul paracetamolului.

Precautii

Tratamentul indelungat poate antrena riscul alcalozei si afectiunilor hepatice.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!