Amorolfin

           

Amorolfinum D01A E16

Specialitati: Loceryl.

Proprietati

Antimicotic de uz topic. Deregleaza structura membranelor celulare ale fungilor prin inhibitia sintezei sterinelor. Este activ fata de Candida, Pityrosporum, Cryptococcus, Trichophyton, Microsporum, Epidermophyton, Alternaria, Hendersonula, Scopulariopis, Cladosporium, Fonseceae, Wangiella, Coccidoides, Histoplasma, Sporothrix. Bacteriile sunt insensibile la amorolfin, cu exceptia Actinomyces. Propionibacterium acnes este putin sensibil.

Indicatii

Preparat de electie in onicomicozele provocate de dermatofiti, levuri si mucegaiuri, dermatomicoze, candidoze.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

In onicomicoze lacul se aplica pe unghiile lezate ale degetelor mainilor si picioaelor de 1-2 ori pe saptamana (la inceput se indeparteaza o buna parte din stratul superficial al unghiei cu pilita anexata, suprafata se curata si se degreseaza cu alcool etilic apoi se aplica lacul cu ajutorul lopatelei din flacon. Dupa aplicare lopatica se sterge cu tamponul folosit. Lacul se lasa sa se usuce. Operatia aceasta se repeta la fiecare aplicare. Tratamentul se prelungeste pana la regenerarea deplina a unghiei (aproximativ 6 luni la maini si 9-12 luni la piciaore). Crema se aplica local o data pe zi 2-3 saptamani (pe picioare 6 saptamani).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Eritem, prurit, iritatie.

Interactiuni

Nu au fost descrise.

Precautii

A feri ochii si ranile deschise. Nu se aplica copiilor. A nu folosi pilitele pentru unghiile sanatoase. Persoanele care lucreaza cu solventi organici trebuie sa-si pazeasca unghiile tratate cu lac Loceryl. In tot timpul tratamentului nu se recomanda lacul cosmetic, nici unghiile artificiale.

Loceryl (F. Hoffmann-La Roche, Elvetia). Crema 0,25%-20 g in tuburi. Lac pentru unghii 5%-5 ml in flacoane.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!