Almasilat

           

Almasilatum A02A D05

Specialitati: Megalac.

Particularitati farmacologice Aluminio-magneziu silicat hidratat.Neutralizeaza aciditatea sucului gastric, actioneaza ca adsorbant si pansament gastric, protejand mucoasa de influenta factorilor agresivi.

Indicatii

Gastrita acuta, gastrita cronica in faza acutizarii, esofagita, ulcerul gastric si duodenal evolutiv, fenomenele provocate de hiperaciditate (pirozis, senzatia de greutate postprandiala, dureri gastrice pe stomacul gol). Fenomenele dispeptice de provenienta nevrotica.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, sarcina (primul trimestru).

Posologie

1 comprimat sau 1 plic sau 1 lingurita de 4 ori pe zi (in perioada dintre mese si inainte de culcare).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, constipatie sau diaree, flatulenta. La pacientii cu insuficienta renala in tratamentul de durata sunt posibile hiperaluminiemie si depunerea aluminiului in tesuturile osos si nervos si hipermagneziemie cu simptome de intoxicatie.

Interactiuni

In cazul administrarii concomitente a indometacinei, salicilatilor, clorpromazinei, fenitoinei, H2-antihistaminicelor, beta-blocantelor, diflunisalului, isoniazidei sau fosfatilor preparatul se va administra cu 2 ore pana la sau cu 2 ore dupa ele. Creste efectul levodopei, meperidinei, pseudoefedrinei, salicilatilor.

Precautii

In insuficienta renala cu clearance-ul creatininei sub 30 ml/min preparatul trebuie administrat perioade scurte. Bauturile acide cresc absorbtia aluminiului.

Megalac (Krewel Meuselbach, Germania). Suspensie 1 g/10 ml in flacoane a 250 ml.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!