Allithera

           

(Biogal, Ungaria). Capsule 500 mg N 30 si N 100.

Compozitie: Oleum Alii sativi et Oleum Oenotherae biennis.

Proprietati

Uleiul volatil de usturoi are propritati hipolipemiante, antiaterosclerotice, antihipertensive, iar uleiul de Oenathera biennis contine acid gamolenic (gama-linolenic) cu puternic efect asupra sistemului imun, cresterii, functiilor pielii, aparatului sexual si sistemului nervos.

Indicatii

Hipertensiunea arteriala (adjuvant), hiperlipidemiile de tip II, profilaxia aterosclerozei, sindromul premenstrual, sindromul de abstinenta alcoolica, astenia, scaderea functiilor mintale (la varstnici), artrita (adjuvant).

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Initiala 2 capsule de 3 ori pe zi timp de o saptamana, de intretinere 1 capsula de 3 ori pe zi. In tratamentul sindroamelor premenstrul si de abstinenta alcoolica in cure de scurta durata. In tratamentul altor boli poate fi utilizat in cure de lunga durata.

Supradozare

Greata, diaree, cefalee. Tratament: Sistarea administrarii preparatului pentru cateva zile.

Efecte adverse

Rar greata, diaree, cefalee.

Interactiuni

Creste efectul antihipertensiv al altor preparate.

Precautii

Fara probleme.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!