Alilestrenol

           

Allylestrenolum G03D C01

Specialitati: Turinal.

Proprietati

Progestagen sintetic puternic. Favorizeaza evoluarea normala a sarcinii. Stimuleaza activitatea secretorie a trofoblastului si reduce productia ocitocinazei. Creste secretia progesteronului endogen, excretia metabolitilor steroizilor placentari, normalizeaza functia placentei favorizand mentinerea sarcinii. Preparatul este deosebit de eficient in cazurile cand iminenta avortului este conditionata de disfunctia hormonala.

Indicatii

Iminenta de avort, avortul habitual, iminenta de nastere prematura.

Contraindicatii

Insuficienta hepatica, sindromul Dubin-Johnson, sindromul Rotor, toxicoza sau herpesul in perioada sarcinilor precedente.

Posologie

In iminenta avortului 1-2 comprimate/zi timp de cel putin o luna dupa perioada critica, apoi doza se reduce gradual. Cu 15 zile inainte de nastere tratamentul se suspenda. In iminenta de nastere prematura durata tratamentului se stabileste in mod individual (de ex. cate 1-2 comprimate de 3 ori pe zi timp de 7 zile).

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Fenomene dispeptice, cefalee, retentie de lichid.

Interactiuni

Inductorii enzimelor hepatice (fenobarbitalul, fenitoina, rifampicina, carbamazepina) pot reduce eficacitatea alilestrenolului.

Precautii

Preparatul scade toleranta la glucoza. Pacientele cu diabet zaharat trebuie controlate in mod sistematic.

Turinal (Gedeon Richter, Ungaria). Comprimate 5 mg N 20.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!