Alexitol sodic

           

Alexitolum natricum A02A B04

Specialitati: Actal.

Proprietati

Dihidroxialuminiu-carbonat de sodiu. Neutralizeaza acidul clorhidric liber din stomac, scade activitatea peptica a sucului gastric.

Indicatii

Hiperaciditatea, indigestia, pirozisul, dispepsia cauzata de hiperaciditate. Gastrita acuta, gastrita cronica hiper- sau normoacida in faza acutizarii, ulcerul gastric si duodenal evolutiv sau pentru mentinerea remisiei, inclusiv in hernia hiatala, greselile dietetice, tratamentul cu medicamente ulcerigene.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, varsta sub 12 ani.

Posologie

Adulti si copii peste 12 ani cate 1-2 comprimate de cateva ori pe zi. Comprimatele se lasa pe limba pana la dizolvarea lor. Doza maxima 16 comprimate pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar greata, varsaturi, constipatie (in special la varstnici si pacientii aflati la pat), reactii alergice.

Interactiuni

Scade efectul tetraciclinelor, preparatelor de fier, isoniazidei, acidului nalidixic, ofloxacinei, ketoconazolului, penicilinelor. Creste efectul pseudoefedrinei, salicilatilor. Alcoolul si nicotina scad efectul antiacid.

Precautii

Tratamentul de durata poate conduce la hiperaluminemie si afectiuni renale, indeosebi la pacientii cu insuficienta renala si varstnici.

Actal (Smithkline Beecham Consumer Healthcare CIS, Marea Britanie). Comprimate 360 mg N 24.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!