Acifein

           

(Slovakofarma, Slovacia). Comprimate N 10.

Compozitie: Acid acetilsalicilic 250 mg, Paracetamol 200 mg, Cofeina 50 mg.

Proprietati

Acidul acetilsalicilic este un analgezic antipiretic utilizat pe scara larga mai mult de 100 ani in toate tarile lumii cu actiune predominanta antiinflamatoare si antipiretica, iar paracetamolul are efect cu predilectie analgezic. Cafeina potenteaza efectele ambelor preparate in asa fel, incat combinatia capata un spectru mai larg de folosire cu un numar redus de efecte adverse.

Indicatii

Cefaleea, algiile musculare si articulare (preponderent reumatismale sau vertebrogene), odontalgiile, nevralgiile provocate de bolile respiratorii gripale.

Contraindicatii

Diateza hemoragica, interventiile chirurgicale cu posibilitatea hemoragiilor, ulcerul peptic, guta, astmul bronsic, bolile renale, hipersensibilitatea la unele componente ale preparatului. Lactatia este o contraindicatie relativa.

Posologie

In dureri cate 1-2 comprimate, mai departe dupa necesitate de cateva ori pe zi, de obicei pana la 3-6 comprimate pe zi inainte de sau dupa mese. Se recomanda dizolvarea comprimatului in putina apa, apoi se bea ceai sau apa.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Discomfort in regiunea epigastrului, pirozis, greturi, varsaturi, ameteli, reactii alergice, predispozitia la sangerari, hemoragie gastro-intestinala latenta.

Interactiuni

Creste efectul anticoagulantelor, antidiabeticelor orale. Mareste efectul ulcerigen al glucocrticoizilor si pirazolonelor.

Precautii

Acidul acetilsalicilic poate declansa sindromul Reye, indeosebi la pacientii cu varicela si boli gripale. Pe tot parcursul tratamentului se recomanda abtinerea de la bauturile alcoolice. In timpul sarcinii si lactatiei preparatul poate fi utilizat doar pe o scurta perioada de timp.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!