Acid niflumic

           

Acidum niflumicum M01A X02

Specialitati: Donalgin.

Proprietati

Actiunea antiinflamatoare, analgezica, antipiretica si antiagreganta se explica prin inhibitia ciclooxigenazei si, implicit, a sintezei prostaglandinelor. Spre deosebire de alte AINS, Acidul niflumic nu retine apa in organism si nu conduce la edeme.

Indicatii

Artrita reumatoida, osteoartrita, spondiloartroza ankilozanta, artrozele, guta, tendovaginitele, bursitele, periartritele, mialgiile, nevralgiile, inflamatia posttraumatica a tesuturilor moi si osteo-articulare, perioada postoperatorie, bolile ginecologice (parametrita s.a.) si O.R.L. (sinusita, otita medie s.a.), tromboflebita superficiala.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat, ulceratiile gastro-intestinale evolutive, astmul bronsic declansat de antiinflamoatoarele nesteroidiene, afectiunile renale sau hepatice severe, sarcina si lactatia, coagulopatiile.

Posologie

Initiala 1 capsula (250 mg) de 3 ori pe zi in timpul meselor. In durerile puternice doza poate fi marita pana la 4 capsule pe zi. Cresterea de mai departe a dozei nu mareste actiunea terapeutica insa sporeste riscul efectelor adverse. Doza de intretinere - 1 capsula de 1-2 ori pe zi. In accesele acute de guta 2 capsule, apoi peste 2 ore suplimentar 1 capsula si inca peste 2 ore 1 capsula. Copiilor nu se recomanda.

Supradozare

Cazuri de supradozare nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Greata, voma, diaree, dureri epigastrice.

Interactiuni

Creste efectul glucocortcoizilor, coagulantelor indirecte.

Precautii

Ulcerul gastric si duodenal in antecedente. In tratamentul de durata a se controla periodic functiile hepatice si renale, coagulabilitatea sangelui (timpul protrombinic).

Donalgin (Gedeon Richter, Ungaria). Capsule 250 mg N 30. Statutul legal: Cu prescriptie medicala.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!