Acid gama-aminobutiric

           

Acidum gamma-aminobutyricum N06B X20

Specialitati: Aminalon.

Proprietati

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este principalul neurotransmitator inhibitor din SNC. Amelioreaza irigatia sanguina encefalica, stimuleaza extractia glucozei si oxigenului din sange si metabolismul encefalic, amelioreaza memoria, gandirea, atentia. Grabeste restabilirea miscarilor si vorbirii dupa afectiunile circulatorii encefalice, are actiune psihostimulanta moderata.

Indicatii

Afectiunile vasculare cerebrale (ateroscleroza, modificarile vasculare in hipertensiunea arteriala), encefalopatiile asociate de tulburarile memoriei, atentiei, vorbirii; ametelile si cefalea; starea dupa ictus si traumele cerebrale; encefalopatia si polinevrita alcoolice; retardarea psihica la copii; paralizia cerebrala infantila; profilaxia si tratamentul raului de miscare.

Contraindicatii

Hipersensibilitatea la preparat.

Posologie

Adulti cate 0,5-1,25 g de 3 ori pe zi inainte de mese. Doza zilnica maxima este de 1,5-3 g. Copii 0,5-3 g/zi. In raul de miscare, tratament, adulti 500 mg de 3 ori pe zi, copii 250 mg de 3 ori pe zi timp de 3-4 zile. Profilaxia raului de miscare, adulti cate 500 mg de 3 ori pe zi timp de 3 zile inainte si o doza imediat inainte de calatorie, copii catre 250 mg de 3 ori pe zi.

Supradozare

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

Efecte adverse

Rar fenomene dispeptice, tulburari ale somnului, senzatie de caldura, oscilatii ale tensiunii arteriale in perioada tratamentului. Aceste fenomene trec la reducerea dozelor.

Interactiuni

Nu sunt stabilite.

Precautii

Primele zile de tratament sunt posibile oscilatii ale tensiunii arteriale.

Aminalon (“Vitamina” Umani, Ucraina). Comprimate filmate 250 mg N 100.

Aminalon (Uzina Chimico-Farmaceutica Borsceagovsc, Ucraina). Comprimate filmate 250 mg N 50 si n 100.

Nomenclatura


A fost util articolul?


Comentarii 0

Adauga un comentariu


Toate materialele publicate pe site-ul Actinmed au un caracter didactic si nu inlocuiesc decizia profesionistilor in domeniul sanatatii. In caz daca observati simptome descrise in articolele publicate pe site va rugam sa va adresati medicului.
Contacte Harta site
© 2016-2017, All rights reserved
Urmareste-ne pe Facebook!